eigen kantoorgebouw

print

Het project omvat het ombouwen van een oude goederenloods (uit 1935) van de NMBS tot kantoren voor AIKO architecten & ingenieurs. Het gebouw maakt deel uit van de site van het stoomcentrum te Maldegem. Met een minimum aan ingrepen werd in het gebouw een extra niveau ingebracht zodat 360 m² werkvloer werd gecreëerd. De oude dakkoepel in beton werd grondig gerestaureerd en uitgerust met een hoog zonnewerende isolerende beglazing. Zo ontstond een aangename werkruimte met voldoende daglicht zodat er tijdens de kantooruren kan gewerkt worden zonder kunstmatige verlichting. Ondertussen werd de volledige site door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap erkend als beschermd monument.

Bouwheer:
AIKO
Functie:
Kantoren
Kostprijs raming:
180.000 EUR
Locatie:
Maldegem
Oppervlakte:
360 m²
Realisatie:
2002
Studie:
2001
up
down